Selecteer een pagina

hightech & neogotiek

Kantoorvilla van Netcompany is visitekaartje

functie

kantoorruimtes, ontvangstruimte, pantryruimtes, vergaderruimtes, trainingsruimte, ontspanruimte, serre

opdrachtgever

Netcompany (voorheen QDelft)

locatie

Delft

realisatie

2017

uitgangssituatie

Het Rijksmonument op de Kanaalweg 3 is in 1903 gebouwd als laboratorium van de afdeling Physica en Electrotechniek. Het prachtige neogotische pand werd i.o.v. DUWO gerenoveerd tot woningen voor studenten en kantoorruimtes. Het pand stond al jaren leeg. De laatste bewoners (antikrakers en duiven!) hadden hun sporen duidelijk achtergelaten; het verkeerde in vervallen staat.
De voormalige directeurswoning op de hoek van het pand zou gaan dienen als tweede kantoorlocatie voor Netcompany. Het IT-bedrijf kwam ruimte tekort in de kantoorruimtes aan het naastgelegen Mijnbouwplein. Het maandenlang wachten tot de ingrijpende en complexe renovatie gereed was, werd beloond. Een uniek kantoor op loopafstand in het geliefde TU Noord gebied.

opdracht

Voor Netcompany maakte ik het interieurontwerp voor dit complete kantoor. Het ontwerp omvatte wand- en vloerafwerking, daklichten in de trainingsruimte, maatwerk meubilair en akoestische elementen, los meubilair, verlichting, het audiovisueel plan en signing.
Daarnaast heb ik namens Netcompany de bouw begeleid en hun belangen behartigt in het renovatie traject met veel verschillende uitvoerende en betrokken partijen.

interieurontwerp

Deze ‘kantoorvilla’ is nog steeds het visitekaartje (inmiddels telt Netcompany 4 kantoorpanden in Delft). Het is de ontvangstlocatie voor gasten en dé plek voor vergaderingen en trainingen. Daarnaast zijn er 26 werkplekken verdeeld over 3 bouwlagen. De strakke lijnen van de meubels, maatwerk elementen en armaturen zijn in harmonie met de verfijnde authentieke details zoals paneeldeuren, vakwerkramen, lambrisering etc. Een rustig kleurschema, goed werklicht én indirecte sfeerverlichting, audiovisuele presentatiemiddelen in alle ruimtes en akoestische panelen zorgen voor sfeervolle, fijne werk- en overlegruimtes.

opdrachtgever

Netcompany is een gespecialiseerd bedrijf in IT-dienstverlening, een toonaangevende partij in Noord-Europa met het hoofdkantoor in Kopenhagen.