Selecteer een pagina

een
lekkere
break

Kies je plekje in het restaurant van Innovam

functie

bedrijfsrestaurant incl. keuken voor medewerkers, cursisten en bezoekers

opdrachtgever

Innovam

locatie

Nieuwegein

realisatie

2015

uitgangssituatie

Na de verbouwing van de drie kantoorverdiepingen van het hoofdkantoor van Innovam was het de beurt aan de voormalige ‘kantine’. Met een nieuw cateringconcept werd het mogelijk de honderden cursisten per dag, de medewerkers en bezoekers een smakelijke lunch te bieden. Een grondige renovatie was noodzakelijk om een aantrekkelijk bedrijfsrestaurant op de begane grond en verdieping te creëren.  

opdracht

Ik maakte een totaal interieurontwerp voor het restaurant met in totaal ruim 300 zitplaatsen. Een grote rokersruimte en de vergaderzalen op de verdieping werden bij het restaurant getrokken en het geheel werd tot casco gestript. De keuken, installaties, vloeren, wanden, schilderwerk, plafonds, verlichting, signing, maatwerk buffetten en de losse inventaris zijn vervangen.   

interieurontwerp

Het was een uitdaging om een ruimte te ontwerpen waar deze brede doelgroep- van directie tot aan 16jarige automonteur- zich goed in voelt. Er is een restaurant gecreëerd met veel diversiteit aan zitplaatsen. Iedereen is vrij om zijn plekje te kiezen, maar toch ontstaat er een natuurlijke verdeling van type lunchgebruiker doordat de verschillende zones de mensen verleiden om plaats te nemen. Er is een mix te zien van veel verschillende tweedehands, nieuwe en maatwerk meubels. Toch ervaar je eenheid in de tikkeltje stoere maar behaaglijke omgeving met veel verfijnde details.
Om de veel grotere stroom lunchgebruikers op de piekmomenten aan te kunnen, ontwierp ik een nieuwe routing; een vloeiende lijn vanuit het gangenstelsel door de taatsdeuren naar de functioneel gepositioneerde buffetten naast de open keuken. Met dienblad in de arm hop je van het ene naar het andere buffet vol met lekkers als smoothies en salades of juist de vette hap en zoete frisdrankjes. Het bestek pak je uit de gereedschapswagen & kies je plekje maar; die houten bank in de nis met geinige geprinte kussens, of in die oude Chesterfield fauteuil in de kern achter dat RVS-ringetjes gordijn?..

opdrachtgever

Innovam is dé opleider voor de mobiliteitsbranche. Ze geven advies en verzorgen trainingen op het gebied van:  (bedrijfs)auto- en tweewielertechniek, (after)sales en management en HRM.