Selecteer een pagina

hergebruik & transparantie

Bewust eigen kantoor draaijer+partners

functie

kantoor

opdrachtgever

draaijer+partners

locatie

Utrecht

realisatie

2015

uitgangssituatie

draaijer+partners betrok als 1 van de eersten een gerenoveerde kantoorverdieping van De Pyth, het voormalige provinciehuis in Utrecht. Voor dit gebouw ontwikkelden zij samen met De Waal Beheer een ‘clubhuis concept’; een ontmoetingsplaats, broedplaats en de schakel tussen bedrijven en bewoners. Het plan: een restaurant in de oude raadszaal, vergaderruimtes voor algemeen gebruik in de plint en een 17 bouwlagen tellende kantoortoren.

opdracht

Het kantoor dient als de thuisbasis voor de werknemers die veelal onderweg zijn. Een ‘eigen’, comfortabele, transparante (géén wanden) kantooromgeving met diverse activiteit-gerelateerde flexwerkplekken was het uitgangspunt. En daarbij: zo duurzaam mogelijk bouwen en hergebruik van álle losse inventaris en hanglampen uit het voormalige kantoor van draaijer+partners.

interieurontwerp

Het systeemplafond werd vervangen door akoestische plafondeilanden op strategische posities (met behoud van de bestaande sprinklerinstallatie). Bestaande lampen werden ingepast en aangevuld met nieuwe armaturen en installaties. Een in het oog springende oplossing werd gevonden voor een overlegplek midden in de ruimte; de eerste vergaderkas van Nederland! Mensen van de plaatselijk sociale werkplaats vervaardigden de planten styling in de kas. Andere akoestische oplossingen zijn: de ‘treincoupés’ met kurkwanden en gestoffeerde wanden, de belhokjes met akoestische fotodoeken en een ‘plantengordijn’. Er is een stiltezone ingesteld in 1 van de kantoorvleugels.

opdrachtgever

draaijer+partners is een partner in strategische huisvesting met vestigingen in Groningen en Utrecht waar in totaal 75 adviseurs en projectmanagers werken. Zij vertalen ambities en strategische doelen van bestuurders naar energieke en toekomstbestendige omgevingen.